OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

Zagorelo v avtokleparski in ličarski delavnici

Sredi maja je avtokleparju in avtoličarju Francu Soršaku iz Kamnice pri Mariboru ogenj uničil delavnico. Zgorelo je ostrešje delavnice, lakirna komora v celoti in en osebni avtomobil, ki je bil na popravilu. Po oceni policistov naj bi prišlo do samovžiga na električni napeljavi. Do sedaj so že pomagali člani Upravnega odbora sekcije avtoserviserjev pri OZS in Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom.

Franc in Bojan Soršak, brata dvojčka, se s kleparstvom in ličarstvom ukvarjata že štirideset let. Zato ju je nesrečni dogodek še toliko bolj prizadel. Goreti je začelo, ko sta delala v delavnici, a ognja nista takoj opazila. Opazili pa so ga sosedi, ki so ju opozorili na požar, ki sta ga nemudoma že sama začela gasiti in reševati avtomobile ter vse kar je bilo mogoče. Ogenj je v nekaj sekundah zajel celotno komoro z delavnico, gost dim z vročino pa ju je pregnal iz delavnice. Žal vozila v komori nista uspela več rešiti, saj se je začela streha sesuvati. Na srečo sta jo odnesla le s slabim počutjem zaradi dima. Gasilci so jima čestitali za pogum pri reševanju, saj bi lahko prišlo do eksplozij in hujše zastrupitve. Na pomoč so Soršakovim priskočili najprej prijatelji, sorodniki in sosedje, za zbiranje pomoči zanje pa je svoj račun odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je oškodovancu že nakazala nekaj finančnih sredstev. Gre za neprofitno organizacijo, ki obrtnikom, članom OZS pomaga v primeru nesreč, ker pa je registrirana kot humanitarna, upravičenec dobi donacije v celoti, brez odbitkov ali davčnih obveznosti.

Za solidarno pomoč so se odločili tudi člani Upravnega odbora sekcije avtoserviserjev pri OZS, ki so se odpovedali sejninam in kilometrini ter te zneske odstopili kot pomoč kolegu Soršaku preko Ustanove za humanitarno pomoč obrtnikom. Upravni odbor sekcije se je odločil, da za pomoč zaprosi tudi člane sekcije. Pomagate lahko z nakazilom na: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.

SVOJEMU STANOVSKEMU KOLEGU LAHKO POMAGATE TUDI VI:

Za g. Soršaka lahko pomoč nakažete na poslovni račun Ustanove, odprt pri

  • NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878 (BIC banke: LJBASI2X)
  • namen: Humanitarna pomoč - Požar pri avtokleparstvu Soršak   
  • Koda namena: CHAR   
  • Sklic: 00 10-1050

Upravni odbor sekcije se vam zahvaljuje za izkazano pomoč in solidarnost stanovskemu kolegu Francu Soršaku.